2011. augusztus 24., szerda

Segítség! Koraszülött a babám! - Bemutatkozik a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesületet

Ki a koraszülött?
A zavartalan, normális terhesség általában 40 hétig tart. Amelyik újszülött 36 hetet eltöltött az anyaméhben, már érettnek számít, életfunkciói a megszületés után elég felkészültek a méhen kívüli élethez.
A 36 terhességi –gestációs- hétnél korábban született gyermekeket nevezik koraszülötteknek.
Mitől más egy koraszülött?
•          Testarányaik jellegzetesek,
•          Szerveik már kialakultak, csak még kisebbek,
•          Éretlenebb a májműködésük
•          A tüdő éretlensége miatt valamilyen fokú légzészavar a leggyakoribb probléma.
•    Nagyobb a vérzékenységi hajlamuk, agyvérzés alakulhat ki, amely a későbbiekben idegrendszeri károsodásokhoz vezethet.
•          Gyakran jöhet létre látászavar, halláskárosodás

Idegrendszeri károsodások esetén naponta speciális gyógytornáztatás válik szükségessé, mozgásfejlesztő foglalkozások kellenek. Az időben elkezdett korai fejlesztés elengedhetetlen a koraszülöttek életében.
Ma Magyarországon az összes élve születés 11 %-ában a betöltött 37. terhességi hét előtt, azaz idő előtt jön világra az újszülött.  

Minden tízedik baba koraszülött!
                       

            Bemutatkozunk:
                       

     A „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesületet a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért azzal a küldetéssel indult el az útjára 2010 júniusában, hogy tevékenységével széleskörű segítséget és támogatást nyújtson a koraszülött babák és családjuk számára.
            Azzal a céllal, hogy a Zalaegerszegen és környékén világra jött és itt élő koraszülött gyermekeknek és szüleiknek a megszületésétől kezdve folyamatos mentális és lelki támaszt, és az életút folyamán felmerülő szakmai (egészségügyi, szociális, oktatási) információt és tevékenységet, szolgáltatást nyújtson.
            Az Egyesületet alapító Tagok tapasztalt korababás anyukák és - koraszülött témában jártas - szakemberek. Közös bennünk, hogy elkötelezettséget vállaltunk a koraszülött és/vagy fejlődésben elmaradott, beteg, fogyatékkal élő babák, gyermekek és családjuk életminőségének javításában.


Hogy mindez mit is jelent?
Amiben segíteni tudunk!

Koramama Klub
Heti rendszerességgel találkozunk azokkal az anyukákkal, akik még a kórházban tartózkodnak a korababájukkal! Segítünk az érzelmi terhek enyhítésében, stressz oldásban, Beszélgetünk a korai anya-gyermek kötődés erősítéséről, lehetőségeiről, tájékoztatunk a szociális ellátások igényléséről és bármiről, ami érdekli a kismamákat!

„Családok a családokért!” – családi szombat
Szeptemberben indul Zalaegerszegen és Nagykanizsán a családi szombat, mely alkalmakkor - mintegy folytatva a kapcsolattartást – találkozunk és beszélgetünk egy-egy aktuális kérdésről! Itt már foglalkozás, játék várja a korababákat és a koraszülött kisgyerekeket is!

Lelki támasz
Beszélgetünk, támogatunk, segítünk, személyesen vagy online!  

Tanácsadás koraszülött témában
Szociális ellátások, juttatások igénylése, ügyintézésben való segítése
Korababa korai fejlesztés lehetőségeiről, módszereiről
Korababa gondozásról, ápolásról
Ismertető anyagok szerkesztése koraszülött témában

Szakmai programok, előadások rendezése
Célunk a koraszülöttséghez kapcsolódódó szakterületek megszólítása, a koraszülöttség helyzetének minél szélesebb körű megismertetése legyen az szakember vagy érintett!

PIC-nik Koraszülöttek Napja  
Idén került először megrendezésre a Gébárti-tó Termál-falujában a PIC-nik a ZMK Gyermekosztályának főszervezésével. Több mint 500 koraszülött és újszülött volt a vendégünk családjukkal, akik az életüket a PIC-ben kezdték! Nagy sikert aratott ez a szép nap és szeretnénk hagyományát megteremteni azzal, hogy minden év májusában találkozunk!

Adakozás, támogatás nyújtása - Adakozók, támogatók keresése
Egyesületünk alapfeladatai között kell, szerepeljen, hogy lehetősége függvényében az arra rászorulóknak anyagi, és egyéb tárgyi segítséget is nyújtson.  A támogatottak köre pedig a koraszülött gyermekeket nevelő családok!

Tervek:
Egyesületünk célul tűzte ki egy Tanácsadó és Fejlesztő Ház létrehozását, ahol lehetőség van a személyes egyénre szabott tanácsadásra, továbbá olyan fejlesztési módszerek megismerésére és elérésére is – amelyek az oktatás- és egészségügy hivatalos keretein belül nem vagy csak korlátozottan érhetők el.


Bővebben
honlapunk: www.koranerkeztem.hupont.hu
Kérdésed van:
tel.: +36 30/7218-731

B. Bengő Hajnalka
                                               Egyesület elnöke

Köszönet: Bognárné Bengő Hajnalka - Korán Érkeztem Egyesület Elnökének


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls