2011. augusztus 24., szerda

Iskolakezdés - Hogyan készüljünk fel rá?

Lassan becsengetnek. Véget érnek a hosszú nyári esték, és beköszönt az ősz, vele együtt egy újabb tanév. Ebben a posztban az iskola kezdés megkönnyítéséhez szeretnénk néhány, remélhetőleg hasznos információt nyújtani.

1. Időben tedd le a gyerkőcöket aludni!
A hosszú nyári napok folyamán biztos Te is elengedted egy kicsit magad és nem ragaszkodtál szigorúan a szabályokhoz. A manócskák később feküdtek le, így a reggeli korai ébredést már csak hírből ismerik. Kezdjétek el időben átállítani a belső órátokat a korai fekvéshez. Üljetek le és beszéljétek meg miért is van ez. Esténként akár a másnapi ruhatárat is összeállíthatjátok ne legyen azzal gond a reggeli készítése közben. 

2. Tanszerek. Mumus vagy sem?
Emlékszem mikor én lettem kisiskolás nagyon vártam már hogy becsengessenek. Anyukámmal már napokkal az első tanítási nap előtt bekötöttük a füzeteimet, könyveimet, ráragasztottuk a nevemet. Tegyétek Ti is ezt. Közben beszélgessetek az iskoláról, milyen az, milyenek az órák, az egyes tantárgyakról. Engedd, hogy segítsen becsomagolni a kis cuccait, had érezze sajátjának illetve fontosnak azt. A nevét vagy jelét akár maga is ráírhatja a címkére. 
Lapozzatok bele a könyvekbe! Ha gyakorolni szeretne nyissatok egy otthoni gyakorló füzetet, ez az év folyamán úgyis sokszor előkerül még. Sok tanító néni nem szereti, ha előre dolgoznak a diákok.

3. Napirend
Fontos, hogy legyen egy nagyjából kialakított napirendetek, amire mindig tudtok hivatkozni. Ez egy iránymutatás csak, hogy ne vesszetek el az apró részletekben. Iskola után ne rögtön tanulni induljatok haza. Legyetek együtt, ha tehetitek az egész család. Gyermekeink a mi szeretetünkből töltődnek fel. A játék után következhet a bevásárlás, majd míg elkészül a vacsora, addig csemeténk tanulhat. Fontosnak tartom, hogy minden nap üljünk le gyermekünk mellé és ellenőrizzük le a házi feladatát, kérdezzük ki a szükséges anyagokat.
Este lefekvéskor szakítsunk időt az esti mesére, gyermekeinknek fontos a minőségi, tartalmas együttlét!


Bízom abban, hogy ezzel a néhány gondolattal egy kicsit sikerült könnyíteni az iskolakezdésen. Ne stresszeljünk, mert ezt rögtön megérzik. Próbáljuk lazán hozzáállni a dolgokhoz. Ne feledd, Te is voltál egyszer kisiskolás :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls