2011. szeptember 7., szerda

Gyermekek Világnapja | 2011.09.09.

A megyeszékhelyi Nagycsaládosok Egyesülete e hét végén több helyszínen gazdag programmal várja a zalai családokat a gyermekek világnapja alkalmából. 

A kéz sebei begyógyulnak, de a gyerek, akit azért ütött meg az apja, mert elvesztett egy csatát, életre szóló sebet kap. (Paulo Coelho)
E mottó jegyében is zajlanak majd az események a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete jóvoltából. A városi szervezet az UNICEF által alapított gyermekek világnapjához 2000-ben csatlakozott, azóta minden évben gazdag programmal ünneplik - immár hagyományosan - a gyermekeket mint kincseket, akiket óvni, védeni, nevelni kell. A város lakóinak, intézményeinek a figyelmét is erre szeretnék felhívni.
A program helyszínei: a TIT-székház nagyterme a Dísz téren, az Ady mozi (Art mozi), két helyi általános iskola és a zalaegerszegi Vizslapark, a Vizslaparki u. 27-29. számú tízemeletes ház mögötti Gyermek szobor és játszótér környéke.
Az önfeledt, kreatív játék terepe az egerszegi Bóbita játszótér - Fotó: Archív
Az önfeledt, kreatív játék terepe az egerszegi Bóbita játszótér - Fotó: Archív

Szeptember 9-én 10 órakor EU-vetélkedő várja a középiskolásokat a Tudomány és Technika Háza 238-as termében, ugyanakkor mesefilmvetítés kezdődik 600 óvodás részére az Ady moziban. Kettőkor indul a futóverseny általános iskolások részére a Landorhegyi Integrált Iskolában, míg az Ady-iskolában aszfaltrajzverseny lesz általános iskolásoknak. Aznap 16 órakor kerül sor az ünnepségre a Gyermek szobornál a Vizslaparkban, ahol a Radnóti utcai ovisok adnak műsort, verssel, énekkel, beszédet mond Gecse Péter önkormányzati képviselő. Este hatig a játszóparkban rendőrautó, motor, tűzoltóautó, mentőautó, légvár, lovaglás, kreatív műhely várja a srácokat. A szervezők kérik, hogy műanyag kupakot vigyenek a résztvevők a hahóti sérült egyetemista megsegítésére.

Az UNICEF szervezete egyébként 1954 óta tartja szeptember 20-án a gyerekek világnapját, melynek jelszava: A gyermekek mindenekelőtt!

forrás: ZH Online

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls