2011. augusztus 25., csütörtök

Savaria Karnevál - 3 nap, 300 program

12 helyszínen, 8 kísérőhelyszínen csaknem 300 programot kínál az idei Savaria Karnevál a látogatóknak. A szervezők minden eddiginél érdekesebb attrakciókkal készülnek.
Több új látványossággal, de azért a jól bevált helyszínek megtartásával startol el az idei Savaria Karnevál augusztus 26-án Szombathelyen.
A szervezők egy csütörtöki sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről.
Mérei Tamás a kuratórium elnöke a karnevál egyik fő attrakciójáról a Varázsfuvola előadásról is megosztott néhány információt. Folynak a próbák, készül a díszlet és a nézőtér is. Az előadáson olyan fény és hangtechnikai elemeket láthatnak a nézők, amely még Szombathelyen azelőtt soha nem volt látható. Az előadásokra már kaphatóak a jegyek.
Szommer Ildikó karneváligazgató hozzátette: a látogató ezen a karneválon nem pusztán szemlélője az eseményeknek, hanem jelmezt öltve aktív részese is lehet a fényes, színes-bűvös forgatagnak, letűnt korokba kísérő időutazásnak. A korhű jelmezt öltő karneváli látogatók egyébként kedvezményeket is kapnak a belépőjegyekből.
Az ünneplő belváros kapujaként funkcionál majd a Thököly utcában felállított diadalív, mely egyben kilátóként is üzemel. A Fő téren Vesta templomban őrzik a karnevál lángját, melyet csütörtök este ünnepélyes keretek között gyújtanak meg és vasárnap este oltanak el.
A karneváli helyszíneken istenszobrok épülnek, a zenei helyszíneken a hazai zenei élet kiválóságai váltják egymást.
A szobrokat az alábbi helyszíneken találhatjuk majd:
  • Hermes – Öreg Város Vására
  • Venus – Mediterrán udvar
  • Apollo – Karneválszínház
  • Isis – Iseum
  • Mars – Ferences-kert
  • Bacchus – Borok Utcája
  • Jupiter – Fő tér
  • Minerva – Művészetek Utcája
Ismét jókat lehet enni-inni a rendezvényen, hiszem a hagyományoknak megfelelően idén is üzemel majd az Öreg Város Vására, a Pannon Piac, a Borok Utcája és a Sörtér is.
Idén a Karneválszínház a Könnyű préda című zenés komédiát állítja színre Udvaros Dorottyával a főszerepben.
A legnagyobb látványosságot ígérő felvonulást pénteken 18 órakor és szombaton 20 órakor tartják meg közel 300 jelmezes ruhába öltözött hagyományőrző és várhatóan mintegy 1000 felvonuló részvételével.
A korábbiakban tervezett karneválkártya nem kerül bevezetésre, így a helyszíneken a szokásos módon forinttal kell fizetni továbbra is.

forrás: alon.hu

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls