2011. június 21., kedd

Kedvenc nyári salátám 1. - Egy csepp Olaszország

Kedvenc nyári salátám 1. Igen, 1 azaz első felvonás. Lesz még több is, de ez valahogy évről évre viszi a prímet. Egyszerű és gyorsan elkészíthető. Az íze pedig.... hmmm... magával ragadó :)

Bazsalikomos paradicsom saláta, mozzarellával

Hozzávalók:

Paradicsom, vöröshagyma, ecet, só, cukor, víz, bazsalikom és az elmaradhatatlan mozzarella.

Elkészítése:
Vágd fel karikára a paradicsomot, vöröshagymát illetve a mozzarellát. Idáig nem nagy ördöngösség, a neheze most jön! Készítsd el az ecetes alaplevet. A vizet keverd össze egy kevés ecettel, cukorral és sóval. Egy jénai vagy bármilyen másik tálaló tányérba kezd el rétegezni az alapanyagokat. Egy paradicsom, egy sajt, egy karika hagyma.... és így tovább míg a végére nem érsz. Öntsd rá az öntet, szórd meg ízlés szerint bazsalikommal. ( tálalhatod kis falatkákként is )
Fontos! Tálalás előtt 2-3 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek!

 

Jó étvágyat kívánok!:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls