Hozzávalók:
720 ml körte - őszibarack - cseresznye befőtt
500 g alma
1 liter édesköménytea
7-7 dl alma és narancslé
2-3 üveg ásványvíz
Elkészítése:
leszűrjük a befőtteket, a levüket egy edényben felfogjuk. A körtét és a barackot kis darabokra vágva, a cseresznyét mag nélkül a bólés tálba esszük. A befőttek levében megfőzünk 500 g meghámozott, feldarabolt almát, majd ezt is hozzáadjuk a bóléhoz, a befőttek levével együtt. Hozzáöntjük még az édeskömény-teát és az alma- és narancslevet. Hűtőszekrénybe tesszük, kihűlés után 2-3 l ásványvízzel öntjük fel.
forrás: babafalva.hu
Málnás limonádé:
30 dkg málna
15 dkg nádcukor
1 citrom
2,5 dl víz
Elkészítése:
- A málnát a cukorral, a felkockázott citromhússal és a vízzel, kevergetve felforraljuk.
- Félretesszük hűlni.
- Finom lyukú szűrön átszűrjük (egy kanál hátuljának a segítségével, hogy csak a magok maradjanak a szűrőben).
- Poharakba öntünk a málnás cukorszirupból, Ízlés szerint felöntjük szénsavas-, vagy mentes vízzel, jégkockákat teszünk bele, és már szürcsölhetjük is a frissítő italt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése