Leveles tésztából készült szaloncukor
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja
A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
forrás: nlc.hu
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja
A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk,
feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót,
ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről
és teljesen kihűtjük.
feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót,
ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről
és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett
munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval
felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével
a töltelék körül bekenjük a tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy
szalaggal a töltelék mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában.
A süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit, hanem csak addig, ameddig az
alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval
felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével
a töltelék körül bekenjük a tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy
szalaggal a töltelék mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában.
A süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit, hanem csak addig, ameddig az
alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
Előmelegített sütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
forrás: nlc.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése