Az ünnepek egyik kedvelt sütije a linzer vagy isler. Most ennek a régi jól bevált sütinek készítünk egy ellenállhatatlan karácsonyi köntöst:
Hozzávalók kb. 30 db linzerhez:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg margarin
* 10 dkg porcukor
* 1 tojássárga
* 1 cs vaníliás cukor
* fél (bio)citrom héja
* 1 tk. sütőpor
* baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)
1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
2. A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
5. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
6. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
A hagyományos recept így szól. Azonban ha a virág kiszúró forma helyett fenyőfát vagy bármilyen más karácsonyi formát használunk máris ünnepélyesebbé tettük sütinket. Csokimasszába mártjuk, hagyjuk megszáradni majd kedvenc lekvárunkkal megtöltjük. :) Jó étvágyat :)
fotó: nlc, nosalty.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése